De training weerbaar communiceren voor jongeren

 

Voor jongeren zijn er niet zoveel leuke en uitdagende trainingen beschikbaar.

En toch zijn er veel vragen op het gebied van emoties en gedrag bij jongeren.

De ene jongere is voortdurend brutaal en de ander laat over zich heen lopen. 

En op school en bij vrienden doen ze dat precies andersom dan thuis.  

Als ouder maak je je zorgen over hoe onhandig je kind reageert in sociale situaties. 

Soms denk je dat het nooit meer goed komt en modder je maar door.

 

Waarom deze training over emoties, gedrag en weerbaarheid?

 

Jongeren worden veel gecorrigeerd op hun gedrag. Meestal krijgen ze te horen wat er niet goed is aan hoe ze zaken aanpakken en wat ze fout doen in een situatie. Trainingen zijn vooral gericht op het aanleren van vaardigheden en gedrag waardoor er geen connectie is met wie de pubers is en wat zijn diepste behoefte is. De training weerbaar communiceren begint bij het begin en is compleet anders van inhoud en opbouw dan andere trainingen. Willen jongeren meedoen aan trainingen dan moet het voor hen wel iets opleveren waar ze iets aan hebben in het dagelijks leven. En dat is precies wat deze training biedt. Niet het voordeel van ouders en leerkrachten staat voorop, maar het voordeel voor de jongere in verschillende situaties. Zowel voor thuis, op school, bij vrienden en eventueel voor het werk leert een jongere hoe het op een betere manier zijn zin kan krijgen met instandhouding van een goede relatie met de ander.

 

Leuke testjes, uitdagende werkvormen en een hoop plezier tijdens de lessen, dat is wat deze training biedt. Deze training wordt zowel individueel als in groepsverband gegeven.

 

Het resultaat: Gelukkige jongeren door de training "Weerbaar communiceren"

 

Het resultaat van de training is:

  • Plezier door vaart in de lessen en veel lol met elkaar
  • Bewustwording en inzicht in eigen gewoontes en patronen in de omgang met vrienden, gezinsleden, leerkrachten en in werksituaties
  • Ruimte om te oefenen met nieuwe gedragsmogelijkheden, zodat de jongeren zich prettiger voelen en aangenamer zijn voor hun omgeving
  • Jongeren ervaren dat er meer gedragsmogelijkheden zijn en dat zij hier zelf een keuze in hebben

 

In vier lessen leert je kind inzicht krijgen in wat hij doet en hoe handig en verstandig dit eigenlijk is.  Er achter komen hoe je kind voor de eigen belangen opkomt en dealt met de belangen van anderen is de rode draad.  De vier belangrijkste levensgebieden zijn verwerkt in de verschillende lessen.  Want thuis, op school, bij vrienden en op het werk worden er verschillende vaardigheden gevraagd van een jongere en zijn er verschillende belangen die gediend moeten worden.

 

 

Weerbaarheidtraining